Німеччина заробила понад 1 млрд євро на "допомозі" Греції, - ЗМІ

Німеччина від початку фінансової кризи у Греції вже заробила 1,4 млрд євро за відсотками по кредитах, в той час як інші країни ЄС повернули ці кошти Греції

Про це повідомляє Euractiv.

У повідомленні зазначається, що Міністерство фінансів Німеччини опублікувало інформацію згідно із якою, Німецький банк розвитку отримав виплату відсотків по виданих кредитах на суму близько 393 млн. євро за кредитом у 15,2 млрд. євро, який він надав Греції у 2010 році. А в період з 2010 по 2012 рік програма з придбання держаних боргів Греції Центральними банками країн єврозони принесла Бундесбанку прибуток у розмірі 952 млн. євро.

В той же час, інші члени єврозони погодились повернути всі прибутки Центральному банку Греції. Але операція з відшкодування була припинена в 2015 році з політичних міркувань, зокрема, через напруженість між новообраним урядом Алексіса Ципраса та європейськими кредиторами.

На сьогодні лише Німеччина виступає категорично проти, навіть щодо часткового списання боргів Греції. 

В свою чергу МВФ підтримав Грецію і навіть заявив, що буде сприяти наступному траншу допомоги лише, якщо грецький борг буде скорочений. Але міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле категорично відмовився від цього.