США оштрафували власника Укрсіббанку на $246 млн за махінації з валютою

Федеральна резервна служба США оштрафувала французький банк BNP Paribas, який володіє Укрсіббанком, на $246 млн через махінації з валютою

Про це повідомляє прес-центр Федеральної резервної служби США.

У повідомленні зазначається, що Федеральна резервна служба США, яка виконує роль Центрального банку в країні, оштрафувала французький банк BNP Paribas на $246 млн у зв'язку з маніпуляціями на валютному ринку.

У ФРС зазначили, що BNP Paribas не зміг забезпечити належний контроль за діями трейдерів компанії, які купували та продавали валюту длябанку та його клієнтів. Таким чином, співробітники французького банку увійшли в змову з метою маніпуляції цінами на валютному ринку.

Нагадаємо, що у травні французький банк вже був оштрафований департаментом фінансових послуг Нью-Йорка на суму $350 млн за ті ж маніпуляції, які відбувалися в 2007-2013 роках. Претензії регуляторів полягали в тому, що валютні трейдери використовували чати для маніпулювання цінами.

BNP Paribas придбав Укрсіббанк в 2006 році, з того часу він став одним з найбільших банків в Україні за розмірами активів.