Британська поліція взяла на озброєння дрони

Поліцейське управління Девона та Корнуолла, що на півдні Великої Британії, після 18 місяців тренувань ввели у стрій підрозділ безпілотних дронів

Про це повідомляє Digital Trends.

Поліцейське управління Девона, Корнуолла та сусіднього поліцейського управління Дорсета, після 18 місяців тренувань, ввели в дію підрозділ безпілотних дронів. Кілька команд офіцерів готові розгорнути літальні апарати в будь який момент, де це буде необхідно.

В даний час обладнання підрозділу "літаючої" поліції включає в себе універсальні дрони DJI Inspire, до яких можна підключити потужні тепловізори та камери для масштабування зображення. 

Старший інспектор Джим Най, який очолює нову команду, назвав запуск дрон-підрозділу історичним кроком для поліції Великобританії.

Він додав, що ця технологія буде використовуватися для цілого ряду завдань, включаючи допомогу в пошуку зниклих безвісті, фотографування та відеозйомка місць злочинів та великих дорожньо-транспортних пригод, а також буде використовуватися в прибережних і лісових районах для боротьби з екологічними правопорушеннями.

"Дрони можуть навіть допомогти поліції відстежувати підозрюваних під час інцидентів з вогнепальною зброєю або терористичних актів. Це дозволить офіцерам швидко отримувати життєво важливу інформацію", - сказав Най.

Однак, існуючі моделі безпілотних літальних апаратів можуть виявитися непридатними для екстремальних погодних умов.