Дипломати Росії та США жорстко поспілкувалися через шпигунський скандал

Дипломатичні представники Росії та США провели важкі та жорсткі переговори, щодо конфіскованих у США російських дипломатичних маєтків

Про це повідомив Державний департамент США, передає CNBC.

Головні дипломати США та Росії провели жорстку, пряму бесіду щодо суперечки довкола доступу до російських дипломатичних маєтків, які конфіскували США.

У переговорах у Вашингтоні брали участь заступник держсекретаря з політичних справ Томас Шеннон, третя людина в Держдепі США, та заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков.

"Ця бесіда була жорсткою, прямою та зваженою, що відображає прихильність обох сторін до вирішення. Сполучені Штати та Росія намагаються знайти довгострокове рішення, яке охоплює сфери двосторонніх інтересів, в яких існує напруженість", - повідомили в Держдепі.

Кремль вимагає від США відновити дипломатичний доступ до двох маєтків у штатах Нью-Йорк та Меріленд, які адміністрація Барака Обами арештувала в грудні 2016 року, через підозри у шпигунстві та втручання у вибори президента США.

Спочатку засідання, яке тривало три години, було заплановано на червень, але Кремль скасував його через нові санкції США проти Росії.