Гармата Роберто Карлоса, Марлос та Ярмоленко. Топ-5 найкращих голів 1-го туру чемпіонату України

Еспресо пропонує підбірку 5 найкращих голів стартового туру чемпіонату України з футболу

1. Андрій Якимів, "Сталь"

"Зоря" – "Сталь" 0:1

Андрій Якимів став автором найефектнішого голу 1 туру чемпіонату України. На 60-й хвилині матчу проти "Зорі" півзахисник клубу з Кам'янського з 30 метрів вгатив із штрафного у дев'ятку та приніс "Сталі" сенсаційну перемогу над бронзовими медалістами Прем'єр-ліги. Для 20-річного Якимів це був дебютний матч у Прем'єр-лізі.

2. Марлос, "Шахтар"

"Ворскла" – "Шахтар" 0:2

Марлос у матчі проти "Ворскли" вкотре продемонстрував свою виняткову майстерність та самотужки організував голу ворота полтавчан. На 66-й хвилин бразилець підхопив м'яч у центрі поля, обіграв суперника, наблизився до карного майданчика і потужно пробив у лівий нижній кут воріт.

3. Андрій Ярмоленко, "Динамо"

"Динамо" – "Чорноморець" 2:1

Андрій Ярмоленко у матчі проти "Чорноморця" став винуватцем першого пропущеного гола, який одесити забили після його грубої помилки. Однак потім лідер киян виправився – спочатку розпочав гольову атаку динамівців, а на 41-й хвилині приніс своїй команді перемогу. Ярмоленко після скидки від Володимира Шепєлева сходу завдав удару і вразив ближній від голкіпера кут воріт.

4. Амбросій Чачуа, "Карпати"

"Карпати" – "Зірка" 1:1

Грузинський півзахисник "Карпат" Амбросій Чачуа став автором першого голу нового чемпіонату України. Він відкрив рахунок на 5-й хвилині у домашньому матчі львів'ян проти "Зірки". Хавбек в один дотик переправив м'яч у сітку, після того, як його відмінною дальньою передачею врозріз вивів один на один Павло Ксьонз.

5. Алан Патрік, "Шахтар"

"Ворскла" – "Шахтар" 0:3

Алан Патрік у матчі проти "Ворскли" забив у компенсований арбітром час і зробив рахунок розгромним. Бразилець отримав м'яч на лівому фланзі, змістився у центр і з лінії карного майданчика і філігранним обвідним ударом вразив правий нижній кут воріт.