Грузія заявляє, що вже неодноразово просила видати Саакашвілі

Генеральна прокуратура Грузії двічі офіційно зверталася до української сторони з проханням про екстрадицію Михеїла Саакашвілі і двічі отримала офіційну відмову

Про це заявила міністр юстиції Тея Цулукіані, передає Грузія Online.

"Ми двічі офіційно звернулися з Головної прокуратури Грузії до української сторони з проханням передати Саакашвілі і двічі отримали офіційну відмову. Ця інформація вже уточнена, це дійсно так", - сказала вона.

За словами Цулукіані, звернення Грузії до України щодо Саакашвілі були обґрунтованими й містили усі необхідні докази.

"Відправлено докази і на підставі цих доказів українська сторона може прийняти те рішення, яке на даному етапі для неї вже є прийнятним. Однак, зрозуміло, прокурори продовжать співпрацю. Як заявив президент України, це не може бути політичним процесом, це питання доказів і докази говорять на шкоду пану Саакашвілі", - додала міністр.

Нагадаємо, що в Грузії з офіційним візитом зараз перебуває президент України Петро Порошенко. Вчора журналісти йому не раз задавали питання про можливу екстрадицію Саакашвілі. Спершу Порошенко заявив, що Грузія не зверталася до України з проханням про екстрадицію, проте пізніше він зазначив, що перевірив цю інформацію і виявилося, що Грузія зверталася, але Україна відповіла відмовою.