"Найстрахітливіше місце, де я був". Американський журналіст про інтерв'ю з Кадировим у Грозному

Журналіст американського каналу НВО Девід Скотт після інтерв'ю з головою Чечні Рамзаном Кадировим у Грозному назвав столицю республіки "найстрахітливішим місцем", зі всіх, де він був

Про це повідомляє НВО.

Зустріч з Кадировим Девід Скотт назвав "одночасно жахаючою та приголомшливою". Скотт зізнався, що перебувати в товаристві Кадирова було дуже непросто і під час інтерв'ю він сильно нервував, оскільки влада Чечні дуже серйозно ставиться до того, що пишуть про регіон, а сам Кадиров "уміє розправлятися зі своїми критиками" як у Росії, так і за кордоном.

"Це поліцейська держава. Стати жертвою вуличного злочинця ти не боїшся, проте повітря там буквально наелектризоване. До того ж завжди є ймовірність теракту. Але головний страх - розсердити господаря цієї землі", - сказав журналіст.

Скотт зазначив, що образ Кадирова, з якого глузують на Заході, не відповідає дійсності, а сам голова Чечні не видається маріонеточним блазнем Кремля.

"Поспілкувавшись з ним в його лігві, я побачив, що ця людина абсолютно точно знає, що робить, чого хоче. Він готовий платити данину дияволу, якщо це необхідно. Він практично заново вибудував Грозний, який 15 років тому лежав у руїнах, і зміг прогнати з нього повстанців", - додав Девід Скотт.

Журналіст також наголосив, що жителям Чечні живуть під владою диктатора, тому що бояться повернення війни.

"За безпеку чеченці дорого платять. Це суспільство бійців, яке тримається виключно на силі диктатора, в такому суспільстві немає місця інакомисленню. Не важливо, йдеться про політичних опонентів, дисидентів, журналістів або гомосексуалів, - нікому з них немає місця в республіці Рамзана Кадирова", - підсумував Скотт.