Стало відомо, коли відбудуться переговори лідерів "нормандської четвірки"

Телефонна розмова лідерів країн "нормандської четвірки" відбудеться 24 липня

Про це на брифінгу сказав спеціальний представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі Мартін Сайдик, повідомляє УНІАН.

Телефонна розмова лідерів країн "нормандської четвірки" за участю президента України Петра Порошенка, президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Російської Федерації Володимира Путіна відбудеться 24 липня. 

"(На засіданні) підгрупи з безпеки було відзначено, що завдяки "хлібному перемир'ю", про яке Тристороння контактна група заявила 21 червня, кількість обстрілів скоротилася. Однак, СММ продовжує фіксувати порушення режиму припинення вогню", - заявив Сайдик.

За його словами, учасники робочої групи обговорили питання захисту життєвоважливих об'єктів інфраструктури. Сторони висловили готовність створити зони безпеки навколо насосної станції Василівка та Донецької фільтрувальної станції.

"Я хочу висловити свою щиру надію на позитивні рішення у переддень телеконференції лідерів "нормандської четвірки" 24 липня", - додав Сайдик.