Екс-високопосадовця часів Януковича підозрюють у підробці документів

Прокурор Сумської області Віталій Матвійчук підписав підозру екс-заступнику глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Юрію Чмирю

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Прокурор Сумської області підписав повідомлення про підозру колишньому високопоставленому з оточення Януковича, а нині депутату Сумської обласної ради Юрію Чмирю у приховуванні паспорта, підробці та використанні підроблених офіційних документів, а також в декларуванні недостовірних відомостей", - написала Сарган.

Повідомляється, що після втечі Януковича, Чмирь заявив про втрату паспорта, в результаті чого йому зробили новий. Старий паспорт він використовував для вчинення юридично значущих нотаріальних дій.

Крім того, чиновник не вказав свою дочку як члена сім'ї і не задекларував її майно. Встановлено, що дочка Чмиря має у власності нерухоме майно та корпоративні права на суму близько 40 млн грн.

Дії колишнього посадовця кваліфіковані за ч. 1 ст. 357 (умисне приховування офіційного документа), ч. ч. 1, 4 ст. 358 (підробка та використання завідомо підробленого документа) і ст. 361 (декларування недостовірної інформації) КК України. Прокуратура готує клопотання до суду щодо обрання йому запобіжного заходу.