Кіберполіція попереджає про можливість нової хакерської атаки

Кіберполіція застерігає про можливість нової масштабної хакерської атаки в Україні через програмне забезпечення, яке подібне до M.E.Doc через який поширився вірус Petya

Про це повідомив старший інспектор з особливих доручень департаменту кіберполіції Національної поліції В'ячеслав Марцинкевич, передає Укрінформ.

За його словами, бізнес використовує декілька українських спеціалізованих програм, які схожі на горезвісний M.E.Doc, який став причиною поширення в Україні вірусу Petya.A.

"Те саме відбувається із цими програмами. Тобто вони рекомендують додавати ці компанії у винятки, в оновленнях теж іноді приходять якісь трояни. Відповідно, не виключено, що це може повторитися, абсолютно не виключено. Точних дат ніхто не може сказати. Тиждень, два, три - невідомо", - наголосив Марцинкевич.

Нагадаємо, що департамент кіберполіції наполегливо рекомендує всім користувачам на час проведення слідчих дій припинити використовувати програмного забезпечення M.E.Doc та відключити комп'ютери, на яких воно встановлено, від мережі. Також необхідно змінити свої паролі та електронні цифрові підписи у зв'язку з тим, що ці дані могли бути скомпрометовані.