Мосійчук розповів, за що він мститься Льовочкіну

Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук прокоментував заяву екс-голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна про помсту з боку "радикалів"

"Радикали" справді хочуть помститися голові президентської адміністрації часів Януковича, заявив нардеп Еспресо.TV перед допитом у НАБУ.

"Я хочу сказати чітко: так, це помста. Це помста за вбиту Небесну Сотню на Майдані, це помста за всіх тих, хто гине зараз на Східному фронті, тому що ці люди привели війну в країну, це помста за розграбовану Україну, це помста за те, що "рупор" Кремля, телеканал "Інтер" щодня плює українцям в душу. Якщо він вважає, що це помста, то в цьому аспекті це дійсно помста", - сказав народний депутат.

За словами Мосійчука, йдеться "про розслідування діяльності "РосУкрЕнерго", про острів, на якому живе Льовочкін на Дніпрі, про віллу у Франції, про багато-багато оборуток, які були здійснені і за часів Януковича, і які, на жаль, тривають зараз".

Читайте також: Чому арешт Фірташа може стати загибеллю для російської мафії

"Тому що газотранспортна мережа досі знаходиться у користуванні цієї олігархічної групи", - наголосив нардеп.

Зокрема, афельована з членом цієї групи Бородіним, повідомив Мосійчук, компанія "Лубнигаз" на Полтавщині виводить кошти в окупований Крим.

Окрім того, у Мосійчука є документи про те, як Льовочкін нібито допомагав ухилятися від сплати податків російській компанії "Лукойл".

"Я зараз збираюся усі ці факти повідомити", - додав він.

Мосійчук також рекомендуватиме слідчим допитати у цій справі нардепа Сергія Лещенка (БПП), який займався розслідуваннями щодо Льовочкіна, самого Льовочкіна, а також Юрія Бойка, прем'єра Влодимира Гройсмана, керівництво НАК "Нафтогаз" та Міністерства енергетики й відрядити до Відня детективів НАБУ, аби "допитати Фірташа".