Омелян назвав "дивною" ідею з лоукостами у Гостомелі

Розвивати аеропорт у Гостомелі як міжнародний потрібно після повного завантаження аеропортів "Київ" та "Бориспіль"

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає УНІАН.

"Я вважаю дивним рішення про розвиток аеропорту в Гостомелі, коли аеропорт "Бориспіль" працює на третину, коли 2 термінали не експлуатуються взагалі, коли не в повному обсязі заповнений аеропорт "Жуляни", - пояснив він.

За його словами, використання Гостомеля для облуговування лоукостів буде правильним "зі стратегічної точки зору" у тому випадку, коли можна буде "планувати пасажиропотік понад 50 млн пасажирів".

"Але на даний момент ми говоримо про цифру в 10 млн пасажирів для "Борисполя" у цьому році за його проектної потужності 25-30 млн пасажирів", - сказав він.

Читайте також: 12 лоукостів, якими можна дешево літати з України по світу

Також міністр зазначив, що, перш ніж розвивати аеропорт у Гостомелі, необхідно розробити бізнес-план.

"Я вважаю, що якщо ми будемо мати бізнес-план розвитку аеропорту "Гостомель" і розуміти, які кошти потрібно вкласти, щоб розвивати пасажирський термінал, запустити інфраструктуру, побудувати дороги, налагодити нормальне сполучення, і будемо розуміти, коли ці кошти повернуться, то можна говорити про щось упевнено. Зараз все на рівні ідей. Давайте все публічно продискутуємо, як це було з офертою Ryanair, і дійдемо якогось висновку", - сказав Омелян.