У ГПУ назвали топ-5 хабарників, які погоріли на смішних сумах

Прокуратура в різних областях України викрила державних посадовців, які ризикнули посадами заради дрібних хабарів

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

Так, у Харкові викрили викладача одного з вищих навчальних закладів. Працівник університету за 4,75 тис. грн сприяв в успішній здачі сесії студенту, який покинув ВНЗ, але пізніше вирішив поновити навчальний процес. При цьому студент навіть не з'являвся на екзамени. Під час передачі третьої частини хабара у розмірі 2,4 тис. грн чоловіка затримали правоохоронці.

У Житомира спіймали на хабарі в 3,5 тис. грн завідувача сектора екологічної інспекції області. За таку суму чиновник обіцяв сприяти безперешкодному видобуванню та вивезенню певної кількості піску.

В Одесі під час одержання хабара затримали патрульного поліцейського. Інспектор вимагав та одержав від громадянина $200 за зняття з розшуку автомобіля. За домовленістю кошти чоловік передав патрульному в коробці від CD-диску.

На Черкащині на хабарі в сумі 4 тис. грн затримали керівника дипломної роботи державного навчального закладу "Уманський професійний ліцей". Жінка систематично вимагала від студента (повного сироти) гроші за успішну здачу екзаменаційної сесії, навчальної практики та за безперешкодне отримання диплому. Хабарницю затримали під час отримання нею 2,3 тис. грн хабара.