В Китаї роботи на 3D-принтері надрукували 2 мости

В Китаї за допомогою роботів надрукували на 3D-принтері 2 пішохідних мости, на створення яких пішло 360 годин

Про це повідомляє 3Ders.

Школа архітектури та міського планування шанхайського Університету Тунцзі представила перший в Китаї надрукований на 3D-принтері пішохідний міст, точніше, два пластикових моста, 4 та 11 метрів завдовжки.

Обидва мости розташовані поблизу корпусу школи та перетинають невеликий канал. У 11-метрового мосту є сходи, а 4-метровий повністю плоский. Для їх створення фахівці використовували роботів і спеціально розроблений модуль тривимірного друку.

Всього на створення частин мосту пішло 360 годин, після чого кожен елемент був доставлений на місце для подальшого складання, на яку пішов приблизно ще один день.

Проект став частиною університетської програми "Цифрове майбутнє Шанхая", який демонструє нові технології в архітектурі, міському плануванні, освіті, механіці, інформатиці та матеріалознавстві. Зокрема приділяється значна увага використанню роботів та дронів в будівництві.

Результати програми будуть виставлені на загальний огляд до 30 вересня цього року.

Перший в світі міст, надрукований за допомогою технології 3D, відкрився на півдні Мадрида в кінці минулого року. Його довжина складає більше 12 метрів. А на початку літа в Нідерландах почали друкувати з армованого бетону 8-метровий міст для велосипедистів.