ГПУ просить Росію видати ватажка "ДНР", який вбив донецького школяра

Генеральна прокуратура просить Росію видати Україні колишього ватажка "ДНР" Вадима Погодіна, який у 2014 році жорстоко вбив донецького школяра Степана Чубенка

Про це написав заступник генпрокурора Євген Єнін на своїй сторінці Facebook, передає RBC-Україна. Згодом Єнін приховав це повідомлення. 

"Сьогодні звернулися до Генеральної Прокуратури Росії з проханням передати нам одного з ватажків "ДНР" Вадима Погодіна, який у 2014 році в Донецьку звірськи убив неповнолітнього Степана Чубенка", - написав він.

Він одразу наголосив, що це звернення не є визнанням російської юрисдикції на окупованому Криму. 

"Всім пошановувачам зради одразу кажу: це не є визнання Криму російським; Міжнародні конвенції та практика судів наднаціональної юрисдикції свідчать про обов'язок держав здійснювати правове співробітництво навіть якщо вони перебувають у стані війни та окупують частини своїх територій",- пояснив Єнін.

Він додав, що зробить все аби притягти його до відповідальності та звернувся до російських прокурорів, апелюючи до їхньої совісті, аби вони не покривали вбивцю дитини.

"Якщо у вас ще залишилися хоч якісь залишки совісті та честі, не покривайте вбивцю дитини! Погодін має повстати перед судом та понести законне покарання за особливо тяжкий злочин", - пише Єнін.