На Одещині суддя виправдав дружину прокурора, яка збила людину. Активісти штурмують суд

В Одеській області близько 30 протестувальників заблокували будівлю Ширяївського районного суду

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Видання з посиланням на Ширяєвський райвідділ поліції уточнює, що учасники акції - переважно жителі Ширяєва. Вони вимагають від одного з суддів ухвалити справедливі рішення в низці судових розглядів або піти у відставку. Суддя відмовився спілкуватися з людьми та закрився в кабінеті.

Серед головних претензій місцевих жителів до судді - виправдувальний вирок дружині місцевого прокурора, яка збила чоловіка, через що він залишився інвалідом. За словами жителів, за це рішення суддя отримав хабар у $1 тис.

Раніше прес-служба Одеського апеляційного господарського суду повідомила, що група невстановлених осіб намагається здійснити захоплення будівлі Ширяївського районного суду Одеської області та взяти в заручники його співробітників.

Водночас прес-служба Одеського апеляційного господарського суду повідомляє у Facebook про фактичне захоплення будівлі суду протестувальниками.

Натомість у Нацполіціі Одещини заявляють, що наразі на місці подій присутні поліцейські, які забезпечують охорону громадського порядку.