Південна Корея випробує робомобілі за допомогою 5G

В Південній Кореї оператор стільникового зв'язку випробує робомобілі, які будуть підключені до мобільної мережі за технологією 5G

Про це повідомляє Hightech.

Найбільший оператор мобільного зв'язку у Південній Кореї отримав схвалення уряду на випробування безпілотних автомобілів на дорогах країни. У тестах компанія збирається задіяти автономні автомобілі, на базі седана Genesis від Hyundai, а заодно протестувати стандарт зв'язку 5G.

Мобільний зв'язок п'ятого покоління потенційно має час відгуку менше 0,001 секунди. Південнокорейська компанія SK Telecom планує використовувати цю швидкість, щоб дозволити роботизованим транспортним засобам обмінюватися інформацією в реальному часі з іншими автомобілями, а також з об'єктами дорожньої інфраструктури, такими як розумне дорожнє покриття чи світлофори.

Інформація буде використовуватися не тільки для підвищення безпеки дорожнього руху, а й для вибору оптимальних маршрутів автопілотом.

Компанія також розробляє тривимірні дорожні карти з високою роздільною здатністю, які допоможуть безпілотним автомобілям безпечно працювати навіть в несприятливу погоду вночі, коли датчики автомобіля менш точні.