Радник Порошенка назвав причину загострення на фронті

Жорстокий бій під Красногорівкою пов'язаний з візитом першого заступника голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександра Хуга до окупованого Донецька

Про це написав радник президента України Юрій Бірюков у Facebook. 

"Спочатку здається, що це просто робота ДРГ. Або щоб завдати шкоду, або захопити когось у полон, або щоб "намацати" слабкі місця. Але якщо накласти на це зіткнення новини про те, що Александр Хуг з ОБСЄ вчора ж приїхав до Донецька, то картинка стає трохи зрозумілішою", - пояснив він.

Бірюков також навів і проаналізував хронологію бою.

"Щільний обстріл почався о 04:15, вогнем притиснули до землі не тільки два наших "опорники" (опорні пункти - ред.), а й спостережний пункт. Саме так вони змогли підійти близько. О 05:30 почався ближній бій. У наших втрати, але дали відсіч, втрати почалися з тієї сторони. О 5:57 бій припинився, противник відступив. Що було б, якби наші відступили? Легко припустити, що почалися б контратаки, робота нашої "арти" (артилерії - ред.) і танків ...А тут і Хуг поряд, саме вчора. Маємо "картинку", маємо резонанс, маємо повідомлення нашим партнерам про застосування (важкого озброєння - ред.) та порушення", - зазначив радник президента.

Водночас, за словами Бірюкова, що незважаючи на втрати, терористи не "наступають" і не "перемагають".