Справа нацгвардійця Марківа: адвокат просить допитати двох нардепів

Адвокат затриманого в Італії нацгвардійця Віталія Марківа просить італійську сторону допитати як свідків народних депутатів України Андрія Антонищака з БПП та позафракційного Богдана Матківського

Про це Антонищак повідомив на брифінгу в Києві, повідомляє УНІАН.

За його словами, разом з Матківським вони "воювали і створювали батальйон генерала Кульчицького". 

Саме тому, пояснив він, вони поїхали в Італію, аби свідчити на користь Марківа та спростувати надумані звинувачення щодо нацгвардійця. Однак, з "вагомих причин" їх не допустили до затриманого громадянина України.

Разом з тим, під час 4-годинної розмови з адвокатом Марківа, той зрозумів, що свідчення Антонищака та Матківського є "цінними"  й такими, що "можуть перевернути справу". Раффаеле делла Валле, який представляє інтереси затриманого, погодився з тим, що слідчі мають обов'язково допитати українських депутатів.

Читайте також: В Італії українського нацгвардійця судитимуть за вбивство журналіста на Донбасі. Що відомо

"Вони (слідчі - ред.) схиляються до того, щоб прилетіли в Україну і відібрати тут покази", - наголосив Антонищак. 

При цьому адвокат вважає, що огляд місця загибелі італійського журналіста під Слов'янськом (Донецька область) доведе слідству абсурдність звинувачень у причетності вояка до їх вбивства.

"Я вважаю, що коли ми побачимо місце загибелі журналістів, вся абсурдність звинувачень стане очевидною. Це зона військових дій, вона дуже велика і складна, і я переконаний, що, побувавши там, прокурори та слідчі переконаються у правдивості свідчень Марківа", - наводить його слова "Детектор медіа".