У Siemens розповіли, як покарають Росію за обман з анексованим Кримом

Німецька компанія Siemens ухвалила кілька рішень у зв'язку з продажем газових турбін до Росії, яка відвезла їх до окупованого Криму

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Сьогодні Siemens прийняті наступні чотири важливих рішення:

1. Siemens повністю відмовиться від своєї частки в російській компанії "Интеравтоматика", яка пропонує обладнання та послуги для допоміжних і контрольних систем управління електростанцій.

2. Siemens ініціювала відгук ліцензій, виданих російським компаніям, на поставку обладнання для електростанцій змішаного циклу.

3. Siemens тимчасово призупинить поставки електрогенеруючого обладнання за поточними контрактами російським клієнтам, контроль над якими здійснюється державою. Одночасно Siemens вводить значно суворіший режим контролю, ніж пропонується законодавчими вимогами. Цей новий постійний механізм передбачає, що потенційні нові поставки обладнання будуть здійснюватися тільки після того, як Siemens буде впевнений у тому, що обладнання може бути встановлено в обумовлених контрактами кінцевих пунктах призначення. Це також означає, що Siemens здійснюватиме контроль за поставками, а установка обладнання на майданчиках здійснюватиметься фахівцями компанії. Нові бізнес-проекти, пов'язані з газотурбінним устаткуванням, здійснюватимуться виключно контрольованим Siemens спільним підприємством "Сименс технологии газовых турбин" і розташованою в Москві 100% дочірньою компанією ТОВ "Сименс". Новий механізм постійного контролю підлягає застосуванню в усіх нових проектах.

4. Додатково на час проведення розслідування двох співробітників Siemens, які входять до наглядової ради "Интеравтоматики", будуть негайно замінені або відповідним чином призупинять свої повноваження.

Читайте також. Німецький гігант допомагає Криму стати енергонезалежним від України. Як він обійшов санкції

У компанії також наполягають на поверненні вже доставленого на окупований півострів обладнання до початкового пункту призначення - Тамані, або зворотньому викупі обладнання та анулюванні контракту.

Читайте також. Росія продовжує обманювати німецьку компанію з турбінами для Криму. Розслідування Reuters