Україна є другим за важливістю партнером Білорусі з товарообігом у $4 млрд, - Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав Україну другим за важливістю партнером Білорусі

Про це Лукашенко заявив на прес-конференції з Петром Порошенко в Києві, передає Еспресо.TV.

"Україна - один із пріоритетних ринків для білоруських товарів. Для України Білорусь - четвертий за значущістю торговим партнером, а Україна для Білорусі - другий", - сказав Лукашенко.

Президент Білорусі зазначив, що в 2016 році взаємний товарний обіг склав близько $4 млрд і таким чином збільшився на понад 10% у порівнянні з 2015 роком.

"У перші місяці поточного року темпи росту цього показника ще вищі, проте ми далекі від колишніх досягнень білорусько-українського співробітництва, коли товарообіг був майже $8 млрд на рік. Усі можливості для нарощування таких обсягів є. Упродовж 2 років досягнемо цього рівня", - запевнив Лукашенко.

Білоруський лідер також додав, що в 2016 році в Україні на спільних із Білоруссю підприємствах зібрали понад 2,5 тис. тракторів, близько 180 комбайнів тощо.

За словами Лукашенко, цього року влада двох країн домовилася про створення нових коопераційних виробництв у різних галузях, які вироблятимуть "будь-яку продукцію, що користується попитом на міжнародних ринках".