5 найкращих голів 2-го туру чемпіонату України з футболу

Еспресо пропонує підбірку 5 найкращих голів 2-го туру чемпіонату України з футболу

Дьємерсі Мбокані, "Динамо"

"Шахтар" – "Динамо" 0:1

Цього сезону конголезький форвард Дьємерсі Мбокані повернувся до "Динамо" з оренди у англійському "Халл Сіті" і одразу здобув місце у основному складі киян.

Читайте також: Як "Динамо" помстилося "Шахтарю" за старі образи

 2-му турі чемпіонату України у матчі проти головного конкурента у боротьбі за золоті медалі - "Шахтаря", Мбокані приніс своїй команді перемогу. Нападник відмінно пробив головою з відстані у 14 метрів після флангової передачі Дениса Гармаша і довів, що у верховій боротьбі йому практично немає рівних в українській Прем'єр лізі.

Євген Опанасенко, "Зоря"

"Зоря – "Маріуполь" 1:1

Луганська "Зоря", яка представлятиме цього сезону Україну на груповому раунді Ліги Європи, вкрай невдало розпочала новий чемпіонат. Команда Юрія Вернидуба стартувала з домашньої поразки від "Сталі" 0:1, і програвала на своєму полі у Запоріжжі по ходу другого матчу "Маріуполю".

Перше очко у турнірі "Зорі" приніс гол Євгена Опанасенка, який ефектно увігнав м'яч з розвороту у сітку із меж карного майданчика, після дальньої діагональної передачі від Владислава Калитвинцева та рикошету від захисника.

Володимир Одарюк, "Ворскла"

"Карпати" – "Ворскла" 1:3

У 2-му турі чемпіонату України "Ворскла" здобула свою першу перемогу. Команда Василя Сачка впевнено переграла у Львові "Карпати".

Усі питання в матчі полтавчани зняли у компенсований арбітром час, наприкінці гри, неординарно розігравши штрафний на правому фланзі. Павло Ребенок замість очікуваного навісу до карного майданчика, відпасував направо В’ячеславу Шарпару, після навісу якого ворота впритул розстріляв Володимир Одарюк. Голкіпер на його перший удар зреагував, але Одарюк не розгубився, прийняв м'яч на груди та спрямував таки його у сітку.

Орест Кузик, "Сталь"

"Чорноморець" – "Сталь" 0:1

"Сталь" із Кам'янського стала головною сенсацією на старті чемпіонату України. Спочатку команда, яка через фінансові проблеми перед новим сезоном залишилася без більшості провідних футболістів та зробила ставку на молодь, перемогла у гостях "Зорю" – 1:0.

На цьому "Сталь" не зупинилася і у 2-му турі з таким же рахунком переграла у Одесі "Чорноморець". Переможний гол після стрімкої контратаки та прострілу зліва від Богдана Михайличенка, забив Орест Кузик, який на швидкості прийняв м'яч у карному майданчику, змістився вліво і точно пробив по воротах.

Сергій Яворський, "Маріуполь"

"Зоря" – "Маріуполь" 1:1

"Маріуполь" цього сезону повернувся до Прем'єр-ліги після дворічної перерви. Свій перший гол у новому чемпіонаті України маріупольці забили у 2-му турі у матчі проти бронзового призера національної першості – "Зорі".

Після вивіреної до сантиметрів подачі зі штрафного з лівого флангу від екс-півзахисника збірної України Дениса Кожанова, на дальній штанзі передачу головою замкнув Сергій Яворський.

Читайте також: Гармата Роберто Карлоса, Марлос та Ярмоленко. Топ-5 найкращих голів 1-го туру чемпіонату України