У Чернівцях викрили "конверт" з оборотом у 72 млн грн

Співробітники податкової міліції ліквідували конвертаційний центр, офіс якого розташовувався в Чернівцях, з оборотом понад 72 мільйонів гривень

Про це повідомив ЦензорНЕТ.

Під час розслідування була встановлена ​​група осіб, які надавали підприємствам реального сектора економіки Києва, Київської та інших областей послуги з формування незаконного податкового кредиту та незаконного переведення безготівкових коштів у готівку. При цьому підозрювані діяли у місті Чернівці.

Для прикриття своєї діяльності зловмисники створили, зареєстрували і придбали корпоративні права низки транзитно-конвертаційних підприємств. На їхні рахунки надходили безготівкові гроші компаній реального сектора економіки нібито за виконані роботи або придбані товари. Після цього гроші перераховувалися на рахунки підконтрольних фізосіб і знімалися готівкою за винагороду в розмірі 10-12% від суми проведених операцій.

Загальний оборот конвертаційного центру склав понад 72 мільйонів гривень.

В результаті проведених чотирьох обшуків було виявлено та вилучено понад 2,5 мільйона гривень готівкою в національній та іноземній валюті, комп'ютерна техніка, а також фінансово - господарські документи і чорнові записи, що свідчать про незаконну діяльність. Також накладено арешт на майно вартістю майже 42,5 мільйона гривень.