В Австралії штучний інтелект виготовлятиме вина

Австралійська компанія Ailytic розробила програму штучного інтелекту, яка значно покращує якість вин, оптимізуючи їхні складові

Програма аналітики штучного інтелекту враховує всі перемінні, з яких складається процес масового виробництва вина - температуру, дозрівання винограду, вплив обладнання, а потім створює найкращий календарний план робіт, що дозволяє компаніям суттєво економити час та гроші.

Система Ailytic заснована на зборі та аналізі інформації з винних заводів: датчики розміщуються на обладнанні та у виноградниках, відстежуючи ключові процедури для основних типів вин. Програма стежить за тим, щоб вино дозрівало, розливалося у відповідні пляшки, правильно маркувалося та упаковувалося. Датчики передають дані в комп'ютер в режимі реального часу по мережі Wi-Fi.

У 2017 році компанія Ailytic була номінована на австралійську премію Wine Industry IMPACT, за інноваційний підхід до виробництва цього напою.

"Люди уявляють собі виноробство як творчий процес, і так і є, коли мова йде про одну діжку, але більшість вин, які ми п'ємо, виробляються на заводах у великих масштабах", - говорить співзасновник Ailytic Джеймс Балзарі.

За словами менеджера з бізнес-рішень компанії Паулін Патерсон, штучний інтелект разюче вплинув на процес виробництва вин і допоміг підвищити чистий прибуток компанії. В той же час, швидкість операцій була збільшена в середньому на 30% .