В МВФ розповіли, що буде із світовою економікою

Аналітики Міжнародного валютного фонду прогнозують підйом світової економіки за рахунок країн Європейського Союзу протягом наступних десятьох років

Про йдеться у доповіді МВФ.

Згідно з прогнозом, зростання світової економіки в 2017 році має скласти як мінімум 3,5%, а в наступному - 3,6%. Локомотивом росту цього разу має виступити Європейський Союз.

"Зростання світової економіки в 2017 році має скласти 3,5%, а в наступному - 3,6%. А локомотивом має виступити Європа", - йдеться у повідомленні.

Аналітики скоригували прогнози у бік поліпшення для багатьох країн Європи, зокрема для Німеччини, Франції, Італії та Іспанії.

За словами аналітиків із міжнародного фонду, через більш сприятливу політичну ситуацію, ніж будь де у світі, економіки країн західної Європи може зростати навіть швидше й більше ніж прогнозується.

"Ми не виключаємо, що економіки країн континентальної Європи зростатимуть ще швидше, оскільки тут зменшилися політичні ризики", - зазначається у доповіді.

Однак для США експерти прогнозують менш інтенсивне економічного зростання. Однією з причин є проблеми Дональда Трампа щодо реалізації своєї амбітної інфраструктурної програми у США.