В уряді розповіли, як продовжити субсидії на новий опалювальний сезон

Перепризначення субсидій на наступний опалювальний період здійснюється в автоматичному режимі без необхідності повторного звернення громадян

Про це заявив директор департаменту соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Ті громадяни, які отримували субсидію на оплату житлово-комунальних послуг у минулому опалювальному сезоні, автоматично отримують перепризначення державної підтримки. Відповідно, їм не потрібно буде знову йти до органів соцзахисту для її оформлення", - зазначив він.

При цьому виключення становлять лише громадяни, які орендують житло, яким необхідно після закінчення терміну отримання минулої субсидії звернутися до органів соціального захисту населення.

Читайте також: Як заробити 700 грн на державі. Іструкція з монетизації субсидій

Фахівець розповів також і про порядок дій для тих громадян, які мають значні суми простроченої понад два місяці заборгованості за спожиті комунальні послуги, та бажають і надалі отримувати підтримку держави у вигляді субсидій. Такі особи мають звернутися до компаній-надавачів цих послуг для реструктуризації боргу на взаємовигідних умовах. 

А тим, хто влітку отримав платіжки з відсутньою субсидією, фахівець порадив звернутися в органи соціального захисту для роз’яснення, та розповів про причини через які це могло трапитись.