Вчені з'ясували, що депресія руйнує мозок людини

Вчені з'ясували, що депресія руйнує так звану білу речовину в мозку людини, що відображається на розумових здібностях людини

Про це повідомляє EurekAlert.

Зміни були виявлені в частинах мозку, відомих як біла речовина. Це свого роду "проводка" головного мозку, що забезпечує взаємозв'язок між різними ділянками нервової системи. Було виявлено, що руйнування білої речовини веде до порушення розумових здібностей і емоційних навичок людини. 

Вчені використовували новітню техніку сканування мозку, відому як дифузійну тензорну томографію, щоб показати структуру білої речовини. У людей, які повідомляли про симптоми, які вказують на депресію, була порушена його цілісність, в той час у людей без ознак депресії, цього не спостерігалося.

"Існує гостра необхідність в лікуванні депресії, і краще розуміння її механізму допоможе розробити нові і ефективніші методи лікування" - говорить Хізер Валлі, старший науковий співробітник відділення психіатрії Університету Единбурга.

До дослідження було залучено 3461 учасника, так що його результати досить надійні. Інформація була взята з Британського Біобанку, національного дослідницького ресурсу, що зберігає зразки біоматеріалу та медичні відомості 500 тис. добровольців.