Макрон і Меркель назвали головні вимоги щодо ситуації на Донбасі

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон розповіли про головні результати перемовин у "нормандському форматі"

Про це йдеться у спільній заяві лідерів Німеччини та Франції за результатами перемовин у "нормандському форматі", розміщеній на сайті німецького федерального уряду.

Зокрема, під час перемовин сторони погодилися, що всі політичні, гуманітарні та економічні аспекти безпеки Мінських угод повинні бути повністю виконані.

Макрон і Меркель вимагають негайного встановлення режиму припинення вогню на Донбасі, аби запобігти руйнуванню цивільної інфраструктури та уникнути гуманітарної катастрофи.

Понад те, необхідно вжити заходів, аби пріоритететом стало розведення військ та озброєння. Їх необхідно відвести у найбільш постраждалих районах, список яких склали двоє лідерів. Потрібно все ж завершити розведення озброєння у Станиці Луганській, домовленості про що так і не були виконані. 

"Повинен бути гарантований безпечний доступ СММ ОБСЄ у всі райони Донбасу, в тому числі до тимчасово непідконтрольних відрізків українсько-російського кордону", - підсумовується у заяві.