Росія постачає зброю "Талібану", - CNN

Бойовики терористичного об'єднання "Талібан" отримали озброєння в Афганістані, яке було передано урядом Росії, а докази цього були зафільмовані

Відповідні докази були зафіксовані на відео, передає CNN.

Зазначається, що відеоролики, отримані CNN, лише додали ваги звинуваченням афганських і американських чиновників в тому, що Росія озброює терористів.

"Генерали США вперше висунули припущення про те, що російський уряд намагався озброїти афганських бойовиків ще в квітні, але отримати відео підтвердження з поля бою було непросто", - йдеться в повідомленні.

На відео, яке отримало CNN, чітко зафіксовано різноманітну зброю у терористів: від снайперських гвинтівок до автоматів Калашникова, яке мають найімовірніше російське походження. Окрім того представники бойовиків говорять, що зброю їм надала сам Росія.

"Два угруповання бойовиків, стверджують, що володіють зброєю, яке, за їхніми словами, спочатку було надано російським урядом", - повідомляє видання.

Однак відеоролики отримані CNN не дають незаперечних доказів причетності Росії до озброєння радикальний ісламістів.

"Росіяни кажуть, що підтримують контакт з "Талібаном", і у нас є багато інших доказів від людей, яких вони озброюють", - цитує видання главу ряду Афганістану Седіка Седікі.

Інший афганський чиновник також заявив, що вони впевнені, що торгівля відбувається між Росією і "Талібаном". Таким чином Росія намагається впливати на ситуацію в регіоні.