У Вінниці школярка самотужки зібрала 50 мішків сміття з півострова

У Вінниці 14-річна Марія Чикальська самотужки за два дні прибрала територію в районі півострова Бригантина, назбиравши близько 50 мішків сміття

Про це повідомляє vlasno.info.

Марія сказала, що ідея прибирання виникла після того, як вона з однокласниками ходила відпочити на Бригантині, проте діти не змогли знайти жодної чистої ділянки.

"Я поглянула на весь цей бруд та безлад і вирішила, що з цим потрібно щось робити. Попри те, що дуже люблю поспати, наступного дня вже о шостій ранку я згрібала у мішки сміття. Про свій задум не казала нікому, і виходила на прибирання раненько, аби люди не дивилися, як то кажуть, косими поглядами", – розповіла дев'ятикласниця.

Марія сказала, що знаходила все - від пластику та пляшок від алкоголю до дитячих памперсів та інших речей. Дівчина зізналася, що їй було неприємно за кимось прибирати.

"Я прибирала весь той бруд два дні, і лише після прибирання першого дня вирішила батькам та сестрі показати результати своєї роботи. Показала фото "до та після". Сім'я була відверто приємно здивована", - поділилася дівчинка.

Марія додала, що розповіла про свій вчинок, щоб люди не сприймали це як належне.

"Мені приємно і, навіть незвично, що всі так позитивно відреагували, я розумію, що все це не даремно і знаю, що у Вінниці є багато таких свідомих людей. Я написала пост в соцмережах з фото "до та після". Я хотіла прибрати, але не хотіла мовчати, бо багато людей подумали б, що це прибрали якісь двірники, бо це їхній обов'язок, і продовжували б там смітити й надалі. А так, думаю, що вінничани замисляться перш, аніж викинути сміття", - пояснила дівчинка.