Міграційна служба написала, що Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства. Указу на сайті президента немає

Матеріали стосовно позбавлення українського громадянства Міхеіла Саакашвілі у встановленому порядку розглянуті на засіданні комісії з питань громадянства при президентові України

Про це повідомляє прес-служба Державної міграційної служби.

У заголівку новини йдеться, що президентом вже підписано указ про позбавлення громадянства.

Матеріали стосовно Міхеіла Саакашвілі надані Генеральною прокуратурою України, які отримані від грузинської сторони, опрацьовані Державною міграційною службою України, направлені на розгляд Комісії з питань громадянства при Президентові України, та у встановленому порядку розглянуті на засіданні Комісії, повідомили у ДМС.

Згідно зі статтями 24 та 25 Закону підготовка подань про втрату особами громадянства України в залежності від місця проживання особи, здійснюється Державною міграційною службою України та Міністерством закордонних справ України, дипломатичними представництвами та консульськими установами України.

За Конституцією України президент приймає рішення про втрату громадянства України на підставі висновків Комісії з питань громадянства.

Припинення громадянства України у випадках, передбачених законом є конституційною нормою. Підстави для втрати громадянства України перелічені у ст.19 закону України "Про громадянство України". До таких підстав, зокрема, відноситься, добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття або набуття особою громадянства України на підставі статті 9 цього Закону внаслідок обману, свідомого подання неправдивих відомостей або фальшивих документів.

Станом на 18.35 указу про позбавлення громадянства Саакашвілі немає на сайті президента.

Як заявила прес-секретар Саакашвілі Дарина Чиж, речник Державної міграційної служби по телефону спростував інформацію про позбавлення Михайла Саакашвілі громадянства.