В Київраді пояснили, чому потрощили МАФи на "Лісовій"

Торговельні ряди на метро "Лісова" були знесенні відповідно до рішення місцевого суду за позовом власника земельної ділянки

Про це повідомляє прес-центр Київської міської державної адміністрації.

"За попередньою інформацією, демонтаж відбувся відповідно до виконавчого провадження рішення районного суду", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Київська ОДА до цього інциденту ніяким чином не причетна

"Жодний структурний підрозділ Київської міської державної адміністрації: ані Департамент міського благоустрою, ані КП "Київблагоустрій" участі у цьому демонтажі не брав", - повідомив перший заступник директора Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Тарас Панчій.

За його словами, МАФи незаконно розташовувалися на земельній ділянці, внаслідок чого законий власник подав позов до суду з вимогою їх демонтажу.

"Орендар подав до суду для звільнення земельної ділянки від самовільно встановлених МАФів", - сказав Панчій.

За інформацією Департаменту земельних ресурсів, використання даної земельної ділянки відбувалося не за її цільовим призначенням. У 2004 році територія була надана для будівництва торговельного центру, а по факту на ній розвивали свою діяльність незаконно встановлені тимчасові споруди без відповідних внесків до міського бюджету.