МОЗ показало оновлений список ліків, вартість яких відшкодує держава

МОЗ опублікувало новий реєстр препаратів, що беруть участь в урядовій програмі "Доступні ліки" для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою

Про це повідомляє прес-центр Міністерства охорони здоров’я.  

Зазначається, що до оновленого реєстру увійшло 199 препаратів 43 виробників. При цьому з Євросоюзу походить 21 виробник, з України - 17, чотири з Індії та один з Ізраїлю. До цього у програмі брали участь 157 препаратів.

"У новому реєстрі стало на 33 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, 5 – на діабет ІІ типу, 4 – бронхіальну астму у порівнянні з попередніми місяцями", - наголосили у Міністерстві.

З квітня цього року на відшкодування ліків за цією програмою з державного бюджету вже виділили 126 мільйонів гривень, а скористалися програмою 3,6 мільйона людей з відповідними рецептами. 

"Також зросла кількість аптек, що приєднуються до програми, участь у якій є виключно добровільною. На середину липня, учасниками програми вже були 6179 аптек. Найактивніше до програми долучаються аптечні заклади у Дніпропетровській, Львівській та Харківський областях", - підсумували у МОЗ.