Росія шпигувала за виборами у Франції через Facebook, - Reuters

Російські розвідники намагалися шпигувати за виборчою кампанією президента Франції Еммануеля Макрона за допомогою фальшивих облікових записів на Facebook

Про це повідомляє агенція  Reuters.

За даними джерел видання, близько двох десятків облікових записів на Facebook було створено спеціально для проведення спостереження за посадовими особами кампанії Емануеля Макрона та іншими особами, близькими до нього.

В той же час, в компанії Facebook у квітні цього року повідомляли, що їм довелося вжити заходів щодо фальшивих акаунтів, які поширювали дезінформацію про вибори у Франції.

Джерела повідомили, що кількість облікових записів у Facebook, які було дезактивовано у Франції через пропаганду або спам, склала приблизно 70 тис. В свою чергу, Facebook підтвердив виданню інформацію про виявлення шпигунських облікових записів у Франції, які довелося дезактивувати.

За даними конгресмена США та ще двох джерел, шпигунські кампанії включали російських агентів, які представлялися друзями друзів партнерів Макрона та намагалися зібрати особисту інформацію від них.