У Торецьку схопили терориста, що приєднався до "ДНР" на час відпустки

Правоохоронці встановили причетність жителя прифронтового Торецька до діяльності бойовиків "ДНР"

Про це повідомляє прес-центр Головного управління Нацполіції в Донецькій області на своїй сторінці у Facebook.

У відомстві розповіли, що 39-ти річний житель Торецька ще у 2014 році добровільно приєднався до окупантів, перебуваючи у відпустці на місцевому державному підприємстві. Коли він там працював забійником, то зловмисник почав чергувати на незаконно встановленому блокпості, розташованому в селищі Дружба.

Тоді чоловік намагався підзаробити і озброєний перевіряв документи водіїв та пасажирів авто, незаконно оглядав салони та багажники вказаних автомобілів. Попри це, вже за два тижні він зрозумів, що за "роботу" йому так ніхто і не заплатить, тому пішов від бандитів. 

"Перед звільненням міста українськими військами він виїхав на територію РФ, де прожив деякий час, після чого вирішив повернутися додому. В рідному місті бойовик продовжив працювати на своєму підприємстві, сподіваючись, що уникне відповідальності за своє кримінальне минуле", - зауважили в поліції. 

Згодом правоохоронні органи вийшли на бойовика та зібрали докази його вини.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 - створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, яке передбачає ув'язнення до 8 років.