"Миротворець" запускає сервіс розпізнавання бойовиків по обличчю

У перших числах вересня команда проекту "Миротворець" запустить унікальний проект з розпізнаванню осіб бойовиків, терористів та сепаратистів, який на сьогодні не має аналогів у світі

Про це повідомляє радник міністра внутрішніх спарв Антон Геращенко у Facebook.

За його словами, програма визначатиме "усіх тих, хто за призовом з Москви, підняв руку на Україну" й називатиметься Separator. Продукт створено на основі американського програмного забезпечення, що дозволяє за лічені секунди звірити фото людини з сотнями тисяч фотографій з бази даних проекту "Миротворець".

"Унікальність проекту полягає у тому, що це буде відкритий для всіх проект", - наголошує Геращенко.

Читайте також: Чому кримчанин з російським паспортом судить топові українські футбольні матчі

Кожен бажаючий, де б він не знаходився, зможе перевірити людину по фотографії з мережі, по фото з камери смартфона, миттєво звіривши його з базою фотографій терористів, сепаратистів, бойовиків і їх пособників.
Перевірка займатиме лише кілька секунд.

"За підсумком перевірки Ви будете точно знати хто перед Вами - законослухняна людина, або той хто в 2014 - 2015 році кричав на мітингах - "Путін-введи війська" і "Крим-наш". А далі, Ви самі для себе прийміть рішення що робити - дзвонити в СБУ або поліцію, відмовитися від ділового співробітництва з цією людиною або спробувати переконати її в тому, що вона стала жертвою антиукраїнської пропаганди", - додав Геращенко.