"Укроборонпром" розробив піхотний вогнемет, потужний, як важка артилерія

Держконцерн "Укроборонпром" розробив і випробував новий зразок зброї з ефектом об'ємного вибуху - піхотний вогнемет РПВ-16

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

“На полігоні перевірили ефективність українських термобаричних боєприпасів, яких практично немає на фронті. Дуже непогано себе зарекомендував ручний реактивний вогнемет РПВ-16”, – прокоментував випробування вогнемету секретар РНБО Олександр Турчинов.

Термобарична зброя знищує противника завдяки створенню під час вибуху високотемпературного імпульсу, що супроводжує різкий перепад тиску. Ужитку таку зброю називають боєприпасами об‘ємного вибуху.

РПВ-16 – реактивний піхотний гранатомет, оснащений реактивною гранатою зі спеціальною термобаричною сумішшю. Це переносна зброя, яка здатна знищувати противника навіть за потужними укриттями. За своєю фугасною дією граната РПВ-16 калібром 93 мм еквівалентна артилерійському снаряду великого калібру.

"У світі лише одиниці країн мають технологію створення термобаричних боєприпасів. Це перші розробки зброї такого типу в Україні", – зазначив заступник гендиректора з авіабудування та виробництва Володимир Коробов.

На полігоні також випробували гранати РГТ-27С та РГТ-27С2, що створюють на 2 секунди вогняну хмару обсягом у 13 кубічних метрів, температура в якій сягає 2500 градусів. Така температура знищує не лише живу силу противника, але й виводить з ладу легкоброньовану техніку.