Російські спецслужби викрали 61-річного українця з Луганщини й роблять його "терористом"

У Ростові-на-Дону розпочався суд над громадянином України Олексієм Сизоновичем, обвинуваченим в підготовці теракту на території російської Ростовської області

Про це повідомляє "Кавказский Узел".

Чоловік 11 років пропрацював у шахті на підривних роботах й вміє поводитися з вибухівкою. На думку слідства, це є вагомою підставою аби підозрювати його у диверсійній діяльності.

За версією російської прокуратури, Олексій Сизонович 1956 року народження разом з ще однією особою, яка має позивний "Владиславович", в квітні 2014 року в Києві нібито створили "організовану групу" й збиралися здійснювати теракти у Росії.

Як заявляють у прес-службі Північно-Кавказького окружного військового суду, наприкінці травня 2016 року Сизонович "отримав вказівку" про виїзд до міста Каменськ-Шахтинський Ростовської області з метою огляду та фотографування міського залізничного вокзалу та розташованої в цьому ж місті станції "Відважна". Проте вчинити щось українець "не встиг", оскільки був затриманий російськими силовиками.

Разом з тим, Сизонович звинувачується за трьома статтям кримінального кодексу Росії: "підготовка терористичного акту", "незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин чи вибухових пристроїв", а також "незаконний перетин державного кордону".

При цьому справу Сизоновича веде прокурор Кузнєцов, що раніше займався Надією Савченко.

Перше судове засідання відбулося 26 липня.

За даними "Інтерфаксу", Сизонович вже в усьому "зізнався". При цьому журналісти та правозахисники звернули увагу на той факт, що "терориста" роблять з людини дуже хворобливого вигляду, яка "ледь на ногах тримається".

До того ж, Сизонович під час допиту у суді плутався у власних свідченнях. Наприклад, він начебто тікав від російських правоохоронців через річку, однак водночас обвинувачений відразу ж заявив, що не вміє плавати.