В США чоловік вдавав з себе жінку, аби знищити конкурента

Засновника консалтингової компанії Btrax Брендон Катаяма Хілл прикидався в мережі жінкою, щоб звинуватити конкурента у сексуальному насильстві

Про це повідомляє The Guardian

Керівник венчурного фонду Fenox Venture Capital Аніс Узаман подав до суду на засновника консалтингової компанії Btrax Брендона Катаяма. Узаман стверджує, що Хілл писав йому від імені жінки, де звинувачував його в сексуальному насильстві.

Пост був написаний в березні 2017 року на японській мові в соціальній мережі Hatena, популярній в Японії. Автор поста стверджувала, що вона - засновник стартапу з Японії. У пості описувалися домагання з боку топ-менеджера, який за описом був схожий на Узамана. У записі стверджувалося, що чоловік вимагав від неї секс в обмін на допомогу в бізнесі і погрожував неприємностями в разі відмови.

Узаман звернувся до суду в Японії і за підсумками розгляду з'ясував, що запис був зроблений з IP-адреси, зареєстрованого в Каліфорнії. Потім він пішов до каліфорнійського суду і зумів отримати відомості, що пост відправили з будинку, де живе Брендон Хілл.

І Узаман, і Хілл вільно говорять на японському і спеціалізуються на налагодженні зв'язків між японськими підприємцями та компаніями з Кремнієвої долини. Раніше Хілл неодноразово негативно відгукувався про свого конкурента, але заперечував, що писав цей пост. За його словами, хтось отримав доступ до його Wi-Fi і написав повідомлення.