В Узбекистані арештували доньку екс-президента Карімова

Доньці екс-президента Узбекистану Гульнарі Карімовій пред'явлено обвинувачення за кількома статтями Кримінального кодексу

Про це повідомляє "РИА Новости".

Карімову звинуватили в шахрайстві, порушенні митного законодавства, приховуванні іноземної валюти, порушенні правил торгівлі або наданні послуг, підробці документів та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

За даними Генпрокуратури, під час кримінальної справи щодо ухилення від сплати податків стосовно трьох приватних компаній з'ясувалося, що Карімова могла безпосередньо сприяти їх злочинам.

Також Ташкент звернувся до низки країн, в тому числі і Росії, з проханням заарештувати активи злочинної групи, "з якою була пов'язана Карімова".

Зокрема, в Швейцарії правоохоронці знайшли 777,8 мільйона доларів і вілли в місті Колоні вартістю 18,5 мільйона франків. Також злочинній групі належали гроші і нерухомість у Франції, Гонконгу, Швеції, Великобританії, Латвії, Ірландії, ОАЕ, Мальті та Іспанії.

У Росії узбецькі слідчі знайшли активи на 6 мільйонів доларів, пентхаус в житловому комплексі "Камелот", особняк в масиві "Рубльовка" і вісім квартир в Москві, готельний комплекс, житловий будинок і земельну ділянку в Ялті загальною вартістю понад 2 мільйони доларів.