Донька очільника Киргизстану "обурила" мережу оголеним фото годування дитини грудьми

Молодша дочка президента Киргизстану Алія Шагієва виклала фото, на якому вона в спідній білизні годує грудьми дитину

Про це повідомляє ВВС.

Публікація світлини розпалила суперечки про годування в громадських місцях і сексуальну експлуатацію жіночого тіла.

"Я годуватиму свою дитину тоді і там, де їй потрібно", - написала під фото Шагієва.

В інтерв'ю BBC Алія сказала, що скандал став породженням культури, в якій жіночим формам надають надмірного сексуального значення.

"У тілі, яке мені дане, немає нічого вульгарного. Воно функціональне, його мета - забезпечити фізіологічні потреби дитини, а не бути сексуальним об'єктом. Я буду абсолютно спокійно діставати груди, коли моя дитина голодна - в торговому центрі, салоні машини чи на лавці в парку. Я буду прикладом для інших матерів-годувальниць, яких загнали в незручні рамки патріархального суспільства", - заявила Шагієва.

Після звинувачень в аморальній поведінці, жінка прибрала фотографію та навіть на якийсь час зникла з усіх соцмереж. Поведінку Алії засудили не лише користувачі соцмереж, але й її батьки, президент Алмазбек Атамбаєв і його дружина Раїса.

"Їм це сильно не сподобалося. І це зрозуміло, бо молоде покоління не настільки консервативне, як їхні батьки", - вважає Шагієва.

Молодша дочка президента активно користується соцмережами, розміщуючи там свої художні роботи і ретельно стилізовані портрети, на яких, як правило, зображена її сім'я на тлі горизонту й широких просторів.