Кандидат на посаду керівника "Укрхімтрансаміака" сказав неправду про підтримку членів Комітету з призначень

Переможець конкурсу на посаду директора ДП "Укрхімтрансаміак", що записав відеозвернення до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою затвердити його кандидатуру, заявив про підтримку членів Комітету з призначень, які його насправді не підтримували

Павел Шебеста, який минулого року переміг у відкритому конкурсі на посаду глави ДП "Укрхімтрансаміак", заявляє, що майже рік не може потрапити «на своє робоче місце» через прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, який буцімто блокує його призначення.

При цьому Шебеста заявив, що його кандидатуру на конкурсі підтримали, зокрема, такі авторитетні члени Комітету з призначень, як директор представництва Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевкі Аджунер, член Стратегічної групи радників Андрій Бойцун, постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше та регіональний директор Світового банку Сату Кахконен.

За словами згаданого у відеозверненні члена Комітету Андрія Бойцуна, заява Шебести є некоректною: «По-перше, Комітет з призначень – це колегіальний орган, і думки члени такого органу можуть не збігатися. Я за себе можу сказати, оскільки мене згадано в цьому відеозверненні, що я особисто цю кандидатуру не підтримував. По-друге, Жерома Ваше та Сату Кахконен на цьому засіданні взагалі не було. А по-третє, мені взагалі дивно чути, що кандидат нібито має інформацію про те, хто із членів Комітету з призначень його підтримував. Це інформація Комітету, якою кандидат не може володіти» - заявив у коментарі «Еспресо» Андрій Бойцун. 

«Окрім того, я побачив це відеозвернення десь у п’ятницю. На вихідних я хотів переглянути його іще раз – але вже не знайшов у Фейсбуку ані самого звернення, ані навіть Фейсбук-сторінки Шебести. Все це взагалі виглядає якось дивно» - додав Бойцун.

Щодо самого призначення, за словами Андрія Бойцуна, Уряд може підтримати певного кандидата після того, як його рекомендує Комітет, але не зобов’язаний цього робити. «Якщо в Уряду є застереження щодо обраної кандидатури, треба призначати новий конкурс. Позаминулого тижня відбулося чергове засідання нашого Комітету, на якому було прийнято рішення призначити конкурси на керівників кількох компаній. Є серед них і "Укрхімтрансаміак", бо новий директор там дуже потрібний», - зазначив Андрій Бойцун.