МЗС отримає рапорт щодо п'яного прикордонника ФСБ, якого зупинили під Києвом

Правоохоронці відправлять до українського МЗС рапорт стосовно працівника російського консульства, авто якого вчора затримали під Києвом

Про це заявив речник Нацполіції Ярослав Тракало, повідомляє "112 Україна".

Він підтвердив, що за кермом автомобіля сидів працівник російського консульства та прикордонної служби ФСБ РФ Руслан Трибунський. 

"Під час спілкування інспектори патрульної поліції помітили явні ознаки у водія алкогольного сп'яніння, а саме - запах алкоголю з порожнини рота, почервоніння шкіри обличчя, тремтіння пальців рук", - наголосив Тракало.

За його словами, чоловік відмовився проходити тест на виявлення алкоголю в крові, а також пред'явити водійське посвідчення. Після цього він закрився в транспортному засобі, викликавши на місце події співробітника російської дипмісії, який його згодом і забрав.

Правоохоронці не змогли скласти на Трибунського адмінпротокол, а також вилучити автівку чи посвідчення водія, адже той має дипломатичний імунітет. 

"Інспекторами був написаний відповідний рапорт про цю подію. Цей рапорт буде передано в МЗС України, яке проінформує по дипломатичних каналах російську сторону про цей інцидент", - підсумував Тракало.