На Гаваях людям заборонили дивитися в смартфон на ходу

Влада міста Гонолулу прийняла закон, який забороняє пішоходам дивитися в телефони, писати повідомлення і використовувати цифрові пристрої при переході через дорогу

Про це повідомляє агенція Reuters.

Таким чином місцева влада прагне зменшити кількість травм і смертей через те, що люди занадто захоплюються смартфонами. Порушників будуть штрафувати на суму від $15 до $35 . Якщо пішохода спіймають на повторному порушенні, штраф може вирости до $99.

Закон передбачає виняток для дзвінків у екстрені служби (поліція, швидка допомога).

Мер міста Кірк Колдвелл розповів, що Гонолулу є лідером серед американських міст за кількістю пішоходів, яких збивають на переходах.

"Інколи мені хочеться, щоб нам не доводилося приймати деякі закони, які, можливо, перемагають здоровий глузд, але іноді нам бракує здорового глузду», - прокоментував він законодавчі зміни.

За даними американської влади, за період з 2000 року по 2011 у США, пішоходи отримали більш ніж 11 тисячам травм через те, що відволіклися на мобільні пристрої. Однак, критики закону звинувачують міську владу в надмірному регулюванні поведінки мешканців та зазіханні на особисту свободу.