На Одещині СБУ викрила чиновників, які за 2 млн "кришували" браконьєрів

СБУ викрила посадовців Чорноморського басейнового управління Держагентства рибного господарства, які регулярно брали хабарі від браконьєрів на загальну суму в 2 млн грн

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України у мережі Facebook.

Оперативники спецслужби задокументували факти систематичного отримання хабарів чиновниками. У корупційній схемі брали участь посадовці від рядових інспекторів до так званих громадських наглядачів, які безпосередньо одержували кошти, та керівників регіональних і центральних контролюючих структур.

За попередніми оцінками лише від однієї комерційної структури хабарники за сезон "заробляли" близько двох мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали одного з посередників під час чергового збору данини на загальну суму 100 тисяч гривень. Кількома днями раніше співробітники СБУ задокументували факт одержання ще одним посередником неправомірної вигоди у розмірі понад 60 тисяч гривень.

Посередникам оголошено про підозру у скоєні злочину. Наразі тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх посадовців, причетних до браконьєрського вилову риби у Чорному морі.