Siemens забороняла Ірану постачати турбіни в Крим, - ЗМІ

Перемовини російського "Ростеха" з іранською компанією Mapna про постачання турбін Siemens зірвалися ймовірно через втручання німецького концерну

Про це повідомляє РБК.

У лютому 2017 року гендиректор компанії "Ростех" Сергій Чемезов заявив, що корпорація знаходиться в завершальній стадії переговорів про покупку іранських турбін.

"Розраховуємо, що до кінця року, якщо американці та європейці не придумають якісь нові санкції, ми ці турбіни встановимо", - сказав Чемезов.

Але контракт не було укладено. За даними джерел видання, близьких до Siemens, "Ростеха" та російського уряду, постачати турбіни до Криму іранцям заборонила німецька компанія.

За версією одного з джерел, таку причину іранці вказали в листах, направлених російському уряду. Siemens нібито попередила іранського партнера, що поставки обладнання в Крим можуть негативно відбитися на взаєминах Siemens і Mapna.

"Ми категорично наполягаємо на дотриманні всіх власних зобов'язань щодо обмеження експорту обладнання, а також зобов'язань наших партнерів і клієнтів", - сказав представник Siemens Вольфрам Трост.