Варто зняти рожеві окуляри щодо "стурбованості" світу Кримом, - Клімкін про Siemens

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін за результатами скандалу з поставками турбін компанії Siemens до окупованого Криму заявив, що політика щодо окупованого півострова є слабким місцем світової дипломатії

Про це йдеться в статті міністра, опублікованій в газеті Die Welt.

 "Зараз настав час зняти рожеві окуляри і подивитися в очі реальності: саме політика щодо Криму є слабким місцем світової дипломатії", -  зазначив міністр.  

Клімкін також зазначив, що концерну Siemens належить прийняти необхідні правові кроки стосовно цього порушення, невідкладно і в повному обсязі вивчити передумови поставки турбін до Криму всупереч договору.

Читайте також: Німецький гігант допомагає Криму стати енергонезалежним від України. Як він обійшов санкції

Окрім того, міністр наголосив, що Україна спільно з Федеральним урядом Німеччини і європейськими інститутами зробить все можливе, щоб втрата довіри перетворилася на нову, більш послідовну позицію світової спільноти в питанні анексії Криму.

 "Афера навколо турбін - це не непорозуміння, а помилка. Вона прирівнюється до порушення санкцій... Цей інцидент, серед іншого, був випробуванням для загальної політики санкцій щодо Росії. І в цьому сенсі Україна спільно з Федеральним урядом і європейськими інститутами зробить все можливе, щоб втрата довіри перетворилася на нову, більш послідовну позицію світової спільноти в питанні анексії Криму. Адже це стосується усіх нас. Ми маємо знати всю правду про угоду з Siemens", - додав Клімкін.

Читайте також: Росія продовжує обманювати німецьку компанію з турбінами для Криму. Розслідування Reuters