Активісти ініціювали журналістську премію імені героя Небесної Сотні Василя Сергієнка

Громадські активісти ініціювали премію імені героя Небесної Сотні журналіста Василя Сергієнко, вбитого навесні 2014 року

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький, передає Еспресо.TV.

"Ця премія повинна відрізнятися від інших тим, що вона має відзначати журналістів із певними ідеалами та певними цінностями. Не тих, хто бере гроші, щоб викривати конкурентів. Не тих, хто намагається знищити українську державу на користь агресора, показуючи, що ми країна, яка "не відбулася". А тих, хто справді мріє про зміни в Україні, пам'ятаючи про жертв, які поклали своє життя заради цих змін", - сказав Княжицький.

Ініціатива має на меті підтримати та захистити регіональних журналістів, які відчувають тиск із боку місцевою влади.

"Такий конкурс дає змогу оголосити про розслідування на всю Україну, привернути увагу суспільства до цього. Публічністю ми захистимо цих регіональних журналістів", - зазначив активіст, співзасновник конкурсу Олександр Аронець.

Заявки на участь у конкурсі приймаються впродовж серпня. За тиждень експертна рада визначить переможців у 5 номінаціях. Нагородження відбудеться в День солідарності журналістів 8 вересня.

Журналіст Василь Сергієнко розслідував і викривав корупційні схеми місцевих еліт за часів Януковича, був активним учасником Революції гідності. Його викрали та жорстоко вбили у квітні 2014 року в Черкаській області.