Екс-високопосадовець Януковича не вніс у декларацію 9 квартир доньки

Прокуратурою Сумської області завершено досудове розслідування у провадженні стосовно колишнього високопосадовця із оточення Януковича, а на даний час депутата Сумської облради

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

Колишній високопосадовець підозрюється в приховуванні паспорта, підробці та використанні підроблених офіційних документів, а також у декларуванні недостовірних відомостей.

Встановлено, що підозрюваний на підставі заяви про нібито втрату паспорта отримав новий документ, що посвідчує особу. У подальшому він використовував так званий втрачений паспорт для вчинення юридично значущих нотаріальних дій.

Окрім того, депутат не вніс у декларацію власну доньку, хоча у ході слідства зібрано достатньо доказів того, що вони проживали та проживають разом. Зокрема, в декларації не зазначено 9 квартир та 3 паркомісця у столиці, дохід від продажу нерухомості та корпоративні права двох товариств з обмеженою відповідальністю, що належать 20-річній непрацюючій доньці.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган уточнила, що йдеться про Юрія Чмиря, який був заступником глави Адміністрації президента України з грудня 2013 по лютий 2014 року.