Сингапур частково легалізував криптовалюту

Грошово-кредитне управління (нацбанк) Сінгапуру прирівняло первинне розміщення цифрових токенів до звичайних цінних паперів

Про це повідомляє TechCrunch.

Тепер залучення інвестицій через блокчейн підпадає під державне регулювання. При цьому криптовалюта, як і раніше, залишаються поза правовим полем.

Таким чином, Сінгапур став другою в світі юрисдикцією після США, де первинне розміщення цифрових токенов контролюється владою.

При цьому біткоіни, ефіріум та інші криптовалюти, як і раніше, не регулює жодна країна світу. У Сінгапурі, як і в США, в легальне поле введене лише первинне розміщення на ринку цінних паперів.

По суті це кампанії із залучення інвестицій, які відрізняються від первинного розміщення звичайних акцій лише тим, що проводяться на блокчейн-платформах, а покупці цифрових токенов отримують права власності (не обов'язково на криптовалюту), завірені криптографічними методами, та залишаються анонімними.

У нацбанку Сінгапуру вирішили, що відтепер стартапи з криптовалютами повинні звітувати владі, яка контролюватиме параметри первинного розміщення криптовалют.

Сінгапур прагне стати світовим або, щонайменше, азіатським центром операцій із криптовалютами. Експерти вважають, що метою фінансової влади міста-держави є повна "токенізація" економіки.

У березні 2017 року Грошово-кредитне управління Сінгапуру повідомило про успішне завершення експерименту з впровадженням блокчейна в систему міжбанківських переказів. По суті мова йшла про створення віртуальної копії сінгапурського долара. В майбутньому сінгапурські долари можуть бути остаточно замінені криптовалютою.